Ukraine-krigen seneste: 436 lig gravet op fra Izium-massegraven efter russisk tilbagetrækning

Fuld tale: Zelensky siger til FN, at Ukraine er klar til ‘sand, ærlig og retfærdig fred’

Hundredvis af lig er blevet gravet op fra en massegrav i den tilbageerobrede by Izium, sagde guvernøren i Kharkiv-regionen.

Oleh Synyehubov fortalte fredag, at 30 af de 436 lig viste tegn på tortur.

Massegraven blev opdaget, efter at ukrainske tropper generobrede Izium den 10. september. Tre andre er også blevet lokaliseret i denne måned i territorium, der tidligere var besat af russiske tropper, ifølge hr. Synyehubov.

Udgravningen kommer, da FN sagde, at russisk havde begået krigsforbrydelser i Ukraine, herunder henrettelser, voldtægt og tortur.

Erik Mose, der leder undersøgelseskommissionen om Ukraine, fortalte FN’s Menneskerettighedsråd i Genève, at Moskvas tropper var skyldige i et “stort antal” af forbrydelser.

Der var kun to sager, der involverede ukraineres mishandling af russiske soldater, tilføjede han.

I andre udviklingstendenser afholdes der “sham-folkeafstemninger” i et forsøg på at gøre fire Moskva-kontrollerede områder af Ukraine til russisk territorium.

Resultaterne forventes at blive offentliggjort på tirsdag og vil sandsynligvis dramatisk eskalere den syv måneder lange krig, da eksperter frygter, at Putin vil bruge folkeafstemningsresultaterne til at retfærdiggøre ‘selvforsvar’.

1663950334

‘Væbnede grupper’ tvinger ukrainere til at stemme i ‘sham’ folkeafstemninger, da russere viser støtte til besatte regioner

Afstemningen begyndte fredag ​​i hastigt organiserede og stærkt omstridte folkeafstemninger i fire russisk-besatte regioner i Ukraine.

Serhiy Gaidai, Ukraines guvernør i Luhansk-regionen, sagde, at væbnede pro-russiske grupper var blevet sendt fra hus til hus for at tvinge lokalbefolkningen til at stemme om, hvorvidt deres områder skulle blive en del af Rusland.

Resultaterne af “fup-afstemningerne” vil blive erklæret på tirsdag.

1663948806

Vesten kæmper for at bygge bro mellem nord-syd-kløften, forværret af krigen i Ukraine

Nigerias præsident Muhammadu Buhari fortalte generalforsamlingen, at krigen i Ukraine ville hindre “vores evne til at arbejde sammen om at løse konflikter andre steder, især i Afrika, Mellemøsten og Asien.”

Han sagde, at krigen “gør det sværere at tackle de evige” FN-spørgsmål, såsom atomnedrustning, rohingya-flygtningene fra Myanmar, palæstinensiske statsforhåbninger og en “reduktion af uligheder inden for og mellem nationer.”

Nogle lande har også udråbt dobbeltmoralsk afsløring af, hvordan Vesten har reageret på Ruslands krig i Ukraine.

Sydafrikas minister for internationale forbindelser og samarbejde, Naledi Pandor, sagde, at de grundlæggende FN-principper ikke altid var blevet anvendt konsekvent og retfærdigt, og beskrev problemet som: “Vi mener, at international lov betyder noget, når denne er berørt, men betyder ikke noget, når denne anden er berørt. .”

Hun sagde, at global solidaritet var nødvendig for at møde andre udfordringer såsom energi- og fødevareusikkerhed, klimaændringer, andre konflikter og den eksistentielle trussel fra atomvåben.

“I stedet for at arbejde kollektivt for at løse disse udfordringer, er vi vokset længere fra hinanden, da geopolitiske spændinger og mistillid gennemsyrer vores relationer,” sagde Pandor.

Den polske præsident Andrzej Duda brugte sin FN-tale til at fortælle “et par sandhedsord til os” lederne af det rige nord, eller – som andre måske vil sige det – af Vesten.

Han satte spørgsmålstegn ved, om Vesten var “lige så beslutsom under tragedierne i Syrien, Libyen, Yemen”, og om der blev tillagt lige stor vægt på at fordømme invasionen i Ukraine og spørgsmål som “bekæmpelse af lejesoldater, der søger at destabilisere Sahel og true mange andre stater i Ukraine. Afrika?”

“Det er sådan, jeg ser lektien fra denne krig: Hvis FN virkelig skal være forenet, bør enhver reaktion på krænkelser af international lov være identisk – afgørende og principiel,” sagde Duda.

1663947906

436 lig gravet op fra massegraven i Izium, siger Ukraine

Flere uger efter, at Ukraine generobrede den strategiske by Izium, er 436 lig blevet gravet op fra en massegrav der, sagde guvernøren i Kharkiv-regionen.

Fredag ​​fortalte Oleh Synyehubov til journalister, at 30 af ligene viste tegn på tortur.

Tre andre gravsteder er blevet fundet i områder, der er blevet generobret af den ukrainske hær i denne måned, tilføjede han.

1663947006

Frankrig og internationale partnere annoncerer planer om at hjælpe fødevareproduktionen ramt af Ukraine-krigen

Frankrig indkaldte i denne uge til et møde med partnere, herunder afrikanske nationer, FN-organer og EU for hurtigt at tage fat på den internationale fødevarekrise som følge af krigen i Ukraine, sagde det franske præsidentpalads Elysee.

Mødet, der blev afholdt i udkanten af ​​FN’s Generalforsamling i New York, kommer, da præsident Emmanuel Macron i denne uge opfordrede neutrale lande – hvoraf mange er i det globale syd – til at tage side med Ukraine og Vesten.

“Spændingerne på fødevaremarkedet er mere forværret end nogensinde i forbindelse med krigen i Ukraine,” sagde det franske præsidentskab i en erklæring, der gentog sin advarsel om en global fødevarekrise forårsaget af krigen.

Ruslands invasion af Ukraine, der startede i slutningen af ​​februar, påvirkede markedet for gødning og afgrøder, hvoraf mange er produceret i Ukraine, og det har igen ført til en kraftig stigning i fødevarepriserne.

Ukraine var ude af stand til at eksportere det meste af sine afgrøder i år på grund af krigen, mens energiintensiv gødningsproduktion blev hårdt ramt af stigende elpriser over hele kloden.

“EU mindede om de eksisterende undtagelser for alle landbrugsfødevarer og leveringen af ​​yderligere retningslinjer for at afklare anvendeligheden af ​​dets sanktionsregime over for Rusland,” sagde Elysee og tilføjede, at det også planlagde at lancere en nødmekanisme til indkøb af gødning til Afrika.

Et møde med topchefer for gødningsproducerende virksomheder vil blive indkaldt i Paris forud for det næste G20-topmøde i midten af ​​november for at opskalere produktionen så hurtigt som muligt, sagde Elysee også.

“Til sidst opfordrer vi gasproducenter over hele verden til at tage ansvar for at begrænse prisstigninger og sikre markedsgennemsigtighed, hvilket er afgørende for at opretholde gødningsproduktionskapacitet i alle regioner i verden,” tilføjede Elysee.

1663945206

Ukraine vil aldrig tilgive Rusland – russisk nobelpristager

Ukraine vil aldrig tilgive Rusland for en skamfuld konflikt, som har kastet Ruslands udvikling tilbage med et halvt århundrede til sovjettiden forud for Mikhail Gorbatjov, sagde journalist og Nobels fredsprisvinder Dmitrij Muratov til Reuters.

Ruslands militærkampagne i Ukraine har dræbt titusinder, efterladt nogle ukrainske byers ødemarker og udløst Moskvas største konfrontation med Vesten siden Cubakrisen i 1962.

Muratov, den mangeårige chefredaktør for Novaya Gazeta, en af ​​de sidste uafhængige medier i Rusland, sagde, at Ukraine aldrig ville gå med til fred eller annektering af noget af dets territorium.

“Ukraine vil aldrig tilgive Rusland,” sagde Muratov, der var med til at stifte Novaja Gazeta i 1993 med penge fra Gorbatjovs Nobels fredspris, i et interview på hans kontor, som er prydet med ishockeystave og snesevis af forsider fra avisen.

Muratov sagde, at moderne teknologi havde bragt krigens rædsler hjem til folk, sammen med ødelæggelsen af ​​slaget om Mariupol i det sydlige Ukraine og påstandene om krigsforbrydelser mod russiske soldater i Irpin og Bucha.

”I mange vil gerne tilgive alt, men I klikker i søgemaskinen: Mariupol, Irpin eller Bucha. Og du kan ikke tilgive en helvedes ting længere,” sagde Muratov. “Hvert trin i denne krig, hver forbrydelse og hvert skud, hver revet pung vil nu forblive for evigt.”

Ukraine har anklaget Rusland for krigsforbrydelser. Rusland siger, at sådanne beskyldninger er løgn. Den russiske regering reagerede ikke på en anmodning om kommentarer til Muratovs bemærkninger.

Præsident Vladimir Putin siger, at Ruslands soldater er “helte”, og at alle Ruslands mål vil blive nået.

Putin kaster operationen i Ukraine som et forsøg på at forhindre et vestligt plan om at rive Rusland fra hinanden. Ukraine siger, at det kæmper mod en ulovlig besættelse og aldrig vil give efter.

1663942336

‘Jeg vil ikke dø’: Russere fortsætter udvandringen efter Putins opfordring til at slutte sig til krigen i Ukraine

Omkring 7.000 mennesker kom ind i Finland fra Rusland torsdag, en stigning på mere end 100 procent samme dag ugen før, har de seneste tal fra embedsmænd i Helsinki afsløret.

Udvandringen kommer i dagene efter, at Vladimir Putin annoncerede mobilisering af reservister til krigen i Ukraine, med nogle rapporter om, at op mod en million mennesker vil blive indkaldt.

Midt i dystre afskedsscener over hele Rusland, var trafikken ved Vaalimaa, det travleste overgangssted mellem de to lande travlt på Fridau, med biler i kø i op til 400 meter, en længere kø end dagen før, sagde en grænseembedsmand.

1663939806

Berlusconi, tærsklen til det italienske valg, siger, at Putin blev “skubbet ind i krig” med Ukraine

Den russiske præsident Vladimir Putin blev “skubbet” til at invadere Ukraine for at sætte “anstændige mennesker” i ledelsen, har den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi kontroversielt hævdet, få dage før et italiensk parlamentsvalg, hvor hans parti kunne være med til at danne den nye regering.

Kommentarerne fra Berlusconi – hvis Forza Italia-parti tilhører en højreorienteret koalition, der forventes at vinde søndagens parlamentsvalg – vil sandsynligvis alarmere vestlige allierede.

“Putin blev skubbet af det russiske folk, af sit parti, af sine ministre til at komme med denne særlige operation,” sagde Berlusconi til det italienske offentlige tv RAI sent torsdag ved at bruge den officielle russiske formulering for krigen.

1663938057

Russisk viceudenrigsminister: Moskva truer ikke nogen med atomvåben

Den russiske viceudenrigsminister Sergei Ryabkov sagde fredag, at Moskva ikke truede nogen med atomvåben, og at åben konfrontation med USA og NATO ikke var i Ruslands interesser, rapporterede russiske statslige nyhedsbureauer.

Viceudenrigsminister Sergei Ryabkov

(AP)

1663937648

Rusland har begået krigsforbrydelser i Ukraine, herunder henrettelser og seksuel vold, siger FN

Elektriske stød, tvungen nøgenhed og henrettelser er nogle af de krigsforbrydelser, der begås i russiske interneringscentre i Ukraine, har FN’s menneskerettighedsorgan fundet.

Vidnesbyrd fra tidligere fanger afslørede chokerende beretninger om menneskerettighedskrænkelser i faciliteterne og udtrykte alvorlige bekymringer over henrettelser i de fire regioner.

Efterforskerne fra medlemmerne af Undersøgelseskommissionen om Ukraine besøgte 27 byer og bosættelser i fire af de hårdest ramte regioner i Ukraine: Kyiv, Chernihiv, Kharkiv og Sumy.

1663936212

Se: Berlusconi siger, at Putin ønskede at erstatte Ukraines regering med ‘anstændige mennesker’

Vladimir Putin blev “skubbet” til at invadere Ukraine og ønskede at sætte “anstændige mennesker” i spidsen for Kiev, har den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi sagt, og fik voldsom kritik lige forud for Italiens valg.

Den italienske leder, hvis Forza Italia-parti tilhører en højreorienteret koalition, der forventes at vinde parlamentsvalget på søndag, er en langvarig ven af ​​Putin, og hans kommentarer vil sandsynligvis alarmere vestlige allierede.

Berlusconi siger, at Putin ønskede at erstatte Ukraines regering med ‘anstændige mennesker’

Leave a Comment