Obsbot Tiny 4K anmeldelse: et veldesignet, AI-forbedret webcam

Obsbot Tiny 4K-webkamera

MSRP 269,00 USD

“Obsbot Tiny 4K har sine intuitive kardanbevægelser, nu med en superskarp opløsning.”

Fordele

  • Emnesporing fungerer godt

  • AI-drevet panorering, tilt og zoom

  • Ingen downloads nødvendig

  • Støjreducerende mikrofoner

  • Innovativt kardandesign

Ulemper

  • Dyrere end et 1080p webcam

  • Få programmer optager i 4K

Obsbot Tiny 4K er et avanceret ansigtssporingswebkamera med en billedsensor i høj opløsning og gestuskontroller, der adskiller det fra de fleste andre løsninger. Tiny 4K er en vellavet enhed med et originalt design og specielle egenskaber, der gør det muligt for den at bevare den fulde 4K-billedkvalitet, selv når du udnytter dens pan- og vippeevne.

Friheden til at bevæge sig rundt ved dit skrivebord eller i et rum hjælper med at reducere mødetræthed og tilføjer en mere naturlig følelse til dine videoer. Det er selvfølgelig noget ekstra for et webcam, men hvis du har brug for noget ud over et grundlæggende kamera, vil Obsbot Tiny 4K tage dit videokonferencespil til næste niveau.

Design

Obsbot Tiny 4K webcam er monteret på en MacBook Airs skærm.
Alan Truly / Digitale tendenser

Obsbot Tiny 4K har et usædvanligt, men attraktivt lodret design, der står 3,5 tommer høj og 2,25 tommer bred. Dette er til dels på grund af dens to-aksede kardan. Kameraet er understøttet af en lille arm på højre side, der sidder oven på en tilspidset, rund krop. Den cirkulære form er vigtig, fordi Obsbot Tiny 4K fysisk kan dreje og vippe automatisk for at spore dit ansigt og din position i rummet.

En interessant og intuitiv privatlivsfunktion er mulig takket være gimbalen. Du kan tage fat og pege det nedad for at slukke kameraet, hvilket garanterer, at ingen vil se, hvad der sker i dit personlige rum. Når Obsbot Tiny 4K er aktiv, lyser en farverig LED på fronten grønt, mens en blå LED indikerer, at webkameraet forsøger at genkende en gestus.

Obsbot Tiny 4K føles solid i din hånd og vejer omkring 6 ounce. Dette antyder et robust design, men det balancerer stadig nemt på en bærbar computers skærm. En klæbrig pude er inkluderet med Obsbot Tiny 4K’s montering, så den kan fastgøres mere sikkert bag på din skærm, hvis du bor i et jordskælvsområde, et rum med masser af aktivitet, eller hvis du er en aktiv gamer, der måske bliv entusiastisk med kontrollerne og skub din skærm af og til.

Obsbot Tiny 4K-webkameraet indeholder alt, hvad du har brug for, og kommer med en bæretaske.
Alan Truly / Digitale tendenser

Enheden får strøm fra et USB-C-kabel og en USB-A-adapter medfølger også. Der medfølger også et USB-A-strømkabel, så det er kompatibelt med ældre computere, der muligvis ikke leverer nok strøm fra en enkelt USB-port til at drive et webcam. Det er en meget tankevækkende og komplet pakke, der passer pænt ind i en bæretaske, der er praktisk, hvis du rejser med din bærbare computer.

AI ydeevne

En nøglefunktion ved Obsbots Tiny 4K-webcam, der gør det noget unikt, er dets to-aksede kardan. Et kunstig intelligenssystem sporer dit ansigt med bemærkelsesværdig dygtighed og præcision, og justerer motorer til automatisk at panorere og vippe webcam’et. Selvom du laver hurtige bevægelser eller drejer hovedet, er sporingen hurtig og præcis, der identificerer din position og holder dit ansigt i udsigt. Det er svært at undslippe Obsbot Tiny 4K’s vågne øje, medmindre du ønsker at gøre det.

En stor del af dit værelse kan dækkes med dette alsidige webcam.

Tracking kan slås fra og til med en simpel gestus, idet du placerer begge hænder ved siden af ​​dit ansigt med håndfladen vendt mod webcam. Hvis du holder tommelfingeren og pegefingeren op i en L-form ved siden af ​​dit ansigt, genkender systemet dette som en kommando til at starte en langsom zoom-in. Standardindstillingen er to gange zoom; du kan dog ændre det gestusaktiverede zoomniveau fra én til fire gange med brøkdele trin imellem. En lavere indstilling kan være at foretrække, hvis du ikke forventer at flytte meget langt fra computeren. Standardindstillingen på to gange giver et nærbillede af dit ansigt, mens du sidder ved computeren. Fire gange zoom kunne være rart, hvis du tror, ​​du kunne gå på tværs af lokalet.

Gentagelse af den samme L-formede gestus vil zoome ud igen, men din hånd skal være synlig på kameraet, for at Obsbot Tiny 4K kan se det. En interessant detalje er, at ansigtssporing er indbygget i selve webkameraet og ikke er afhængig af at downloade en app. Det er praktisk og pålideligt, selvom du står foran en kompliceret baggrund.

Obsbot Tiny 4K-webkameraet har en pan- og vippekardan.
Alan Truly / Digitale tendenser

Gimbalen kan panorere op til 150 grader. Vippeområdet er fra 45 grader nedad til 45 grader opad. En stor del af dit værelse kan dækkes med dette alsidige webcam. Hvis du bevæger dig ud over 150-graders panden, kan du blot tage fat og fysisk dreje Obsbot Tiny 4K på dens magnetiske base for at komme tilbage i rammen. Det betyder, at du endda kan bevæge dig bag webkameraet og stadig være med på billedet.

Alt det fungerer godt, men Obsbot Tiny 4K er ikke det eneste webcam med denne praktiske funktion. Obsbot har en 1080p-model, blot kaldet Obsbot Tiny, og der er også den nye Insta360 Link.

Obsbot Tiny 4K’s gimbal er et sjældent eksempel på en bevægelig del, der er indbygget i et webcam, og der er en chance for, at motorerne kan begynde at blive slidt på lang sigt. Men som en relativt lille og let enhed, der sandsynligvis ikke vil blive udsat for et hårdt miljø, burde Obsbot Tiny 4K holde i mange år uden problemer. Der er en større chance for, at du vil opgradere til nyere teknologi længe før dette webcam bliver slidt.

Billede kvalitet

Obsbot Tiny 4K, som navnet antyder, tilbyder en 4K webcam-opløsning, der bevarer skarphed og billedgengivelse, selv når du panorerer og vipper, for at spore dit ansigt, når du bevæger dig rundt ved dit skrivebord eller endda når du står og går rundt i lokalet. Billedet i høj kvalitet, når du bruger panorerings- og vippefunktionerne, er muligt takket være den fysiske bevægelse af webcam’et, når du sporer dit ansigt, i stedet for at bruge en digital effekt til at simulere kamerarotation.

Det brede 86-graders synsfelt fanger mere af scenen med tilstrækkelig opløsning til at se fine detaljer i dit hår. Mens 4K-opløsning ved 30 billeder pr. sekund (FPS) er standard, understøtter Obsbot Tiny 4K også 1080p, 720p og 360p video ved 60FPS. Noget du skal huske på, når du overvejer webcam-opløsning, er, at de fleste streaming-apps kun understøtter 1080p eller mindre og også komprimerer videoen, hvilket reducerer kvaliteten yderligere.

Det betyder, at den ekstra skarphed, som et 4K-webcam giver, går noget tabt, når den bruges under et videoopkald eller møde. På den anden side tillader den ekstra opløsning, at den digitale zoom-funktion kan bruges uden at miste så mange detaljer, som du ville se, når du starter med et 1080p eller 720p webcam.

Obsbot Tiny 4K billedkvalitet vs M1 MacBook Air vs iPhone 13 Pro

Billedkvaliteten falder noget i svagt lys, hvor støj bliver mere synlig, jo mørkere rummet bliver. Et lignende tab er uundgåeligt med ethvert webcam, jeg nogensinde har testet, så det er stadig vigtigt at finde et område med nok lys eller tilføje mere, hvis det er nødvendigt. Da Obsbot Tiny 4K for eksempel har en mindre blænde (f/2.2) end Inst360 Link (f/1.8), vil den ikke klare sig så godt i dårlig belysning. Ved god belysning skal kvaliteten være ret ens. For at være klar, så er Obsbots f/2.2 blænde ikke dårlig. For de fleste webcams er det ikke engang en specifikation, der er givet, hvilket tyder på, at f-tallet ville afsløre en skuffende lille blændeåbning for lys til at komme ind i objektivet.

Billedets lysstyrke, kontrast og farve kan justeres ved hjælp af Tinycam-softwaren, som du kan downloade fra Obsbots hjemmeside gratis, hvilket gør det muligt at finjustere billedet. Tinycam-appen fungerer med Windows- og Mac-computere med versioner til Intel og Apple Silicon-baserede Macs. Du kan justere Obsbots ansigtssporing, gimbal-kontroller og standardindstillinger i appen. Som standard er fokus og eksponering optimeret til dit ansigt, men kan indstilles til at tage hensyn til hele scenen.

Du kan også styre den digitale zoom med en skyder, flytte webkameraets panorering og vippe kardaner med et virtuelt joystick og manuelt fokusere med en skyder. Op til tre forudindstillede placeringer kan gemmes, hvilket giver en genvej til at flytte webkameraet ned for for eksempel at vise noget på dit skrivebord. Det er en alsidig og nem at bruge app.

Lydkvaliteten er også god, med to omnidirektionelle mikrofoner med støjreduktion. Når det er sagt, kan intet webcam konkurrere med troværdigheden af ​​en dedikeret mikrofon. Hvis du er seriøs nok til at købe et 4K-webcam, bør du overveje at anskaffe dig en ekstern mikrofon og et eller flere lys for at fuldende pakken.

Kompatibilitet

Obsbot Tiny 4K har indbygget kompatibilitet med de fleste enheder. Webkameraet fungerer ikke kun med MacOS og Windows, men også med de fleste andre computere. Som en del af denne anmeldelse blev Obsbot Tiny 4K testet på en MacBook, Surface Book, Chromebook og endda en Android-telefon. Obsbots Tinycam-app er kun tilgængelig til MacOS og Windows, men ansigtssporing og zoombevægelser er en del af webkameraets elektronik, så du kan bruge bevægelser til at styre de avancerede funktioner i dette webcam fra næsten enhver enhed uden at installere apps eller drivere.

Billedsensoren i høj opløsning gør en stor forskel, når du zoomer ind.

Obsbots Tiny 4K fungerer som forventet lige ud af kassen, og du kan vælge det fra webcam-indstillinger i videoopkald og møder, når du bruger Zoom, Google Meet, FaceTime, Microsoft Teams og andre streaming-apps. Skærmoptagelsesapps, såsom gratis og open source OBS Studio, genkender Obsbot Tiny 4K som en gyldig enhed til både video- og mikrofoninput, så den nemt kan kombineres med skærmoptagelser til delt skærm eller billede-i-billede effekter, hvis din software understøtter disse funktioner.

Den ekstra skarphed, der er mulig med et 4K-webkamera, viser sig mest tydeligt, når du optager video. Streamingtjenester reducerer automatisk opløsningen og komprimerer videoen for pålidelig internetstreaming. Billedsensoren i høj opløsning gør en stor forskel, når du zoomer ind på dit ansigt, når du bruger en videostreamingtjeneste. Da videoopkald og livestreams er komprimeret, er der ringe eller intet kvalitetstab med en to gange digital zoom, når du streamer med Obsbot Tiny 4K.

Pris og tilgængelighed

Obsbot Tiny 4K var oprindeligt prissat til $269 og har et sjældent salg, der tilbyder store besparelser, men det er nu tilgængeligt fra producentens hjemmeside og flere online-forhandlere for omkring $200. Det er en god besparelse på et 4K-webcam i høj kvalitet med avanceret ansigtssporing og gestusgenkendelse. Det er svært at slå den værdi.

Selvom du kan bruge næsten ethvert kamera som webcam, er det meget nemmere at få et dedikeret højkvalitets webcam, der kan forblive på eller i nærheden af ​​din computer uden behov for opsætning. 4K-webcams var engang sjældne, men det begynder at ændre sig hurtigt. Logitech Brio 4K Pro har flest top ti-lister sammen med Dells UltraSharp. Blandt de seneste 4K-webcams, har Insta360’s Link lånt en side fra Obsbots bog og har lignende ansigtssporing med kardaner for at bevare kvaliteten. Hvis du kan lide designet af Obsbot Tiny 4K, men ikke har brug for et webcam med så høj opløsning, er der også en mere overkommelig 1080p-version kaldet Obsbot Tiny.

Er Obsbot Tiny 4K det rigtige for dig?

Obsbot Tiny 4K sad øverst på vores liste over bedste Mac-webcams, men det nyligt udgivne Insta360 Link udgør en stærk udfordring. Med bemærkelsesværdigt ens AI-tracking gimbal-teknologi og en større billedsensor har Insta360’s Link bedre billedkvalitet, især i svagt lys. Det er ikke umiddelbart indlysende, hvilken der ville have den bedste lydkvalitet, holdbarhed eller sporingsevne. Obsbot har forsket i ansigtssporing i mange år, så det virker sandsynligt, at dens AI kan være mere avanceret, men vi har ikke testet disse to webcams head-to-head. Den aktuelle salgspris, der er tilgængelig for Obsbot Tiny 4K, gør den til en meget bedre værdi, og sparer dig for næsten $100. Denne rabat forsvinder næppe i betragtning af den stærke konkurrence fra Insta360’s Link-webcam.

Obsbot Tiny 4K er et webkamera af høj kvalitet, der giver dig frihed til at bevæge dig rundt, mens du er i et møde eller videoopkald uden at forsvinde af syne. Dens kardan kan også styres manuelt og med mulighed for at gemme kardanpositioner for hurtigt at flytte kameraet ned eller til siden. Privatliv er nemt og intuitivt med Obsbot Tiny 4K, der afrunder et komplet sæt funktioner og gennemtænkt design. Vi anbefaler det til alle, der ønsker at bevæge sig rundt, mens de bruger deres webcam.

Redaktørens anbefalinger


Leave a Comment